Het draaiboek van 2018

Wanneer:
Van 13 t/m 17 Augustus 2018

Waar:
Achter het Bomenpark Heesch
Vorsselweg 3


Hoe laat:
Op Maandag, dinsdag en woensdag beginnen de vrijwilligers om 9.00 uur.
Donderdag verwachten wij de vrijwilligers om 13.30 uur
Op vrijdag starten de vrijwilligers om 8.30 uur.
Iedere dag nadat de kinderen weg zijn is er een nabespreking van de dag.

Eten & drinken:
Alle vrijwilligers dienen zelf voor een lunchpakket te zorgen. Voor een klein hapje tussen de middag wordt gezorgd.
Voor de kinderen is er dagelijks snoepgoed. Het is niet de bedoeling dat je zelf snoepgoed, blikjes drinken of frisdranken mee gaat nemen. De kinderen mogen dit ook niet, dus dat zou niet eerlijk zijn tegenover hen!
Neem wel voor maandag, dinsdag en woensdag een soeplepel en een pan mee!

Koffie en thee:
Voor de leiding is er de hele dag koffie en thee te krijgen in de uitgifte tent (neem wel zelf een beker mee). Zorg ervoor dat als je koffie of thee gaat halen dat de kinderen nooit alleen zijn. Dus ga niet allemaal tegelijk en blijf niet lang zitten.

Ranja:
Voor de kinderen is er de hele dag ranja te verkrijgen in de uitgifte tent. Het is de bedoeling dat de leiding deze komt halen en ook steeds de lege kannen mee terug brengen. Als je met de groep ergens naar toe gaat mag je kannen meenemen maar vergeet ze niet mee terug te brengen. Laat de kinderen vooral met warm weer veel drinken!!

EHBO:
Op het terrein is EHBO aanwezig, bij de uitgifte tent. Mocht het nodig zijn om naar een arts te gaan doe dit dan altijd met of in overleg met het bestuur. Laat je groep in geen geval alleen.

Roken:
Het is verboden om op het terrein te roken. Dit is alleen toegestaan op de aangegeven plek. Deze plek wordt nog nader bepaalt.

Stoelen:
Als je graag tijdens de pauze momenten wilt zitten op een stoel, dien je hier zelf voor te zorgen. De stoelen die aanwezig zijn zijn nodig voor de activiteiten en tijdens de markt.

Materialen:
Alleen de leiding en hulpleiding mag materialen halen in de uitgifte tent. De kinderen halen dus geen materialen. Zorg ervoor dat alles ook weer netjes wordt teruggebracht. I.v.m. de hoge kosten van de smink is het niet de bedoeling dat de kinderen deze zelf gaan gebruiken.

Uitgifte tent:
Bij de uitgifte tent kun je verf, kwasten, smink en knutsel spullen halen. Ook zijn er dozen met spelletjes, voor de verloren uren, die je kan halen waarin uitleg en de benodigde spullen zitten om een spel te spelen. Zorg goed voor de inhoud en breng de dozen weer volledig terug bij de uitgifte tent.
De koffie, thee en ranja is hier ook verkrijgbaar.

Keur en meester:
Iedere dag wordt de plek rondom je hut gecontroleerd door keur en meester. Zorg dat je je plekje netjes achterlaat. Dit wordt mee genomen in de prijsuitreiking.

Zwarte emmer
Op maandag krijgt iedere groep een emmer met o.a. schaar, kwasten, stiften, plakband, spijkers enz. Ook zal er in iedere emmer 2 vuilgrijpers zitten zodat je je plekje makkelijk kan schoon houden. Aan de buitenkant van de emmer staat wat er in de emmer hoort te zitten. Op vrijdag kun je deze emmer met inhoud weer terug geven bij de uitgifte tent. Ga zorgvuldig om met de spullen en zorg dat je op vrijdag alles compleet inlevert.

Omgeving:
Ben er op alert dat de kinderen niet voorbij de rode linten gaan. Ook dat ze deze niet kapot maken. Spreek kinderen aan als ze de bomen vernielen. Er mogen geen kikkers worden gevangen.

Ideeën bus
Op het terrein bij het prikbord hangt een ideeën bus. Wij willen jullie vragen om daar de tips en tops in te doen. Bij de uitgifte tent kan je vragen om pen en papier.
Op het prikbord hangt ook het programma van de hele week.

Contactpersoon:
Iedere groep heeft een contactpersoon. Deze persoon wordt toegevoegd aan een app-groep van Mini Heesch. Het bestuur kan hier mededelingen in doen die belangrijk zijn om op het laatst door te geven. Het is de verantwoordelijkheid van de contactpersoon om te zorgen dat dit bij de groep terecht komt. De app is bedoeld om mededelingen in te doen niet om vragen te beantwoorden. Heb je vragen mail deze dan naar ons info@miniheesch.nl.

Verhaallijn:
Anton de avonturier arriveert met zijn luchtballon op het terrein van Mini Heesch. Hij heeft een belangrijke mededeling. Hij wil namelijk een rondreis maken in 5 dagen. Hij heeft hierbij de hulp nodig van de kinderen.

De vijf landen(continenten) zijn:
China
Noordpool
Mexico
Afrika
Egypte

Op maandag 13 augustus krijg je te horen wel land/continent je hebt.

Knutselen:
De kinderen gaan op maandag met de groep knutselen. Er worden verschillende dingen aangeboden om te knutselen. Er worden van puzzelstukken, een grote wereld puzzel gemaakt. Verder word er een grote slinger gemaakt om het terrein mee te versieren.

Spelletjes dag dinsdag:
Groep 1-2 in de ochtend spellen en in de middag vossenjacht in het bos. (soort dierengeluiden spel)

Groep 3-4 in de ochtend vossenjacht en in de middag spellen.

Groep 5-6 in de ochtend vossenjacht en in de middag spellen.

Groep 7-8 in de ochtend spellen en in de middag word nog een activiteit gedaan.

Markt:
Kinderen en de leiding krijgen op deze dag een frietje met een snack. De leiding van de groep krijgt op donderdag voor elk kind een polsbandje, bij ieder kind om de pols bevestigen. Op vertoon van het polsbandje bij de frietkraam krijgen de kinderen een frietje met snack. Het polsbandje wordt door geknipt als je het frietje in ontvangst neemt. Kinderen mogen deze dag geld meenemen om zelf iets te kopen op de markt. Zorg dat er altijd iemand van de leiding achter de kraam blijft en laat de kas niet onbeheerd.
Wisselgeld krijg je van het bestuur en lever je aan het eind van de dag in bij de keuken waar iemand van het bestuur aanwezig is. Verkoopwaar krijg je ook van het bestuur.
Kinderen mogen het verdiende geld niet zelf gebruiken om er iets van te kopen.
Als de kinderen naar huis gaan probeer er wel op te letten dat ze met de
ouders/verzorgers mee gaan.
Aan het einde van de markt help elkaar een handje met opruimen.

Prijsuitreiking:
Er is een prijs voor origineelste hut.
En voor de fanatiekste groep inclusief de leiding.
Op donderdag komen we aan jullie vragen wie jullie vinden dat dit is. Aan de hand van deze gegevens wordt er door het bestuur bepaald wie er gewonnen heeft.

Kampvuur:
Ook dit jaar is er weer een kampvuur met medewerking van de brandweer. (dit is helaas midden in de bossen nog niet gegarandeerd. Wanneer het te droog is, zal een alternatief worden gezocht)
De ouders, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes worden daarvoor op vrijdag om 11.45 uur op het terrein verwacht en rond 12.00 uur gaat mini Heesch in vlammen op.

Afsluiting op zaterdag:
Op zaterdagavond is er om 20.00 uur een afsluitingsbijeenkomst voor de vrijwilligers op het volgende adres: Kruishoekstraat 35 in Heesch. Hier willen we alle vrijwilligers van harte bedanken voor de medewerking en hopelijk te toosten op een volgende jaar. Graag zelf opgeven als je komt via de lijst die in de keuken hangt.

Slecht weer programma:
Het bestuur besluit wanneer we over gaan op dit programma.
Vergeet niet dat wij als volwassenen eerder last hebben van de regen dan de kinderen.


Wat te doen bij Calamiteiten

Bel direct 112

Waarschuw het bestuur

Frans van Peufflik 06-18170838
Willian van Griensven 06-14935428

Meld hierbij altijd:
1: Wie je bent
2: Waar de calamiteit is
3: Wat de calamiteit is

Bij brand:
1:Kinderen naar verzamelpunt.
2:Waarschuw het bestuur.
3:Blussen m.b.t. kleine blusmiddelen.
4:Ga ook naar de kinderen als het bestuur er is.

Bij een ongeval:
Waarschuw de EHBO.
Blijf bij het slachtoffer.

Regeltjes om de week leuk te houden

Om een super leuke week met zijn allen te hebben mogen er ook wat regeltjes zijn:

SAMEN WERKEN , SAMEN SPELEN EN SAMEN VEEL PLEZIER MAKEN
Tijdens Mini Heesch is het verboden alcohol te nuttigen.

Bij dreiging van slecht weer word door bestuur beslissing genomen omtrent de voortgang van alle activiteiten.
Wij behouden ons het recht voor om een dag of dagdeel bij extreme omstandigheden het programma in te korten of te annuleren. Indien het dagprogramma al gestart is zal u hier telefonisch over worden geïnformeerd.

Maak er een gezellige tijd van en luister goed naar je leiding.
Bij 2 waarschuwingen door bestuur eindigt Mini Heesch voor jou en worden ouders op de hoogte gebracht.

Een ongelukje zit in een klein hoekje, is er iets gebeurd of zit je iets dwars? Heb je vragen of juist een heel goed idee? Je kan altijd terecht bij je leiding of bij het bestuur Mini Heesch.

Wij wensen iedereen: kinderen, groepsleiding, hulpleiding, spelleiding en alle overige extra handjes HEEL VEEL PLEZIER bij deze editie van MINI HEESCH!